Oplæg: Sammen finder vi løsninger på det, der fylder mest lige nu

Birte Laursen og Johannes Damsgaard-Bruhn vil på konferencen 2018 holde følgende oplæg:

Sammen finder vi løsninger på det, der fylder mest lige nu

I IT-verdenen har Scrum gjort et sejrsrigt indtog. Det er en metode, der er udviklet ud fra sund fornuft og gode erfaringer, og hvor fokus er på at løse dét, der fylder for teamet lige nu og her. Scrum består af forskellige ceremonier, hvor vi har valgt at fokusere på Retrospectives – en ceremoni, hvor man kigger tilbage på det sidste sprint (2-3 uger) for at finde ud af, hvad der gik godt, hvad der skal gøres noget ved og hvad der skal stoppes.

Hele processen bygger på, at teamet, der består af 6-8 udviklere, sammen finder frem til dét, der fylder lige nu og som de gerne vil, at der skal gøres noget ved. Det er også teamet, der finder løsningerne og implementerer dem i deres dagligdag. Teamet er således hele tiden i fokus og medbestemmende for, hvad der skal ske.

Vi vil i oplægget vise, hvordan denne inddragelse og medbestemmelse gør problemerne og udfordringerne mere nærværende for teamet. Problemer og udfordringer bliver nærværende, når de bliver så overskuelige og overkommelige, at vi nærmer os dem. Problemer bliver ikke nærværende ved, at de bliver skubbet mod os – så kommer de blot tættere på, men bliver ikke nærværende.

Resultatet er bedre arbejdsgange, bedre resultater og højere arbejdsglæde. Vi vil gennem konkrete eksempler vise, hvor lidt der skal til, før de første resultater er i hus og hvor motiverende det er for alle parter, både teamet, ledelsen og kunden, at vi med små skridt løser de forhindringer, der fylder mest lige nu.

[members]

Oplægsnoter: Oplæg Scrum Virkomhedsteorikonference

[/members]


Udgivet

i

af

Tags: